Pienituloisilla nuorilla ongelmia pikavippivelkojen kanssa

Alle 25-vuotialla velkasummat ovat yleensä pieniä, ja ne ovat tulleet pikavippien ottamisen tai postimyyntitilausten myötä. Nuorilla on kuitenkin vaikeuksia saada pienehkötkin velat maksettua, sillä tulot ovat usein pieniä.

Myönteistä on, että 20 – 24 -vuotiaiden maksuhäiriömerkinnät vähentyivät tänä vuonna viidellä prosentilla.

Pohjolan Sanomat haastatteli 23-vuotiasta Paulaa, joka keräsi vajaan 3000 euron velat ottamalla pikavippejä pienituloisen poikaystävänsä kanssa. Vaikka hän sai vakituisen työn, ei palkka riittänyt korkeakorkoisten velkojen maksuun. Avuksi tarvittiin velkaneuvoja ja vapaaehtoinen maksusuunnitelma.

Rovaniemeläinen talous- ja velkaneuvoja kertoo, että velkaneuvojankaan on vaikea auttaa, jos velkaantuneella nuorella ei ole lainkaan tuloja. Nuorten maksujärjestelyt onnistuvat parhaiten, mikäli velkaa on enintään 1000 euroa ja velallisella on edes jonkin verran maksukykyä.

Talousneuvonnan antaminen nuorille olisi tarpeen, mutta Pohjolan Sanomien haastatteleman velkaneuvojan mukaan sitä ei ehdi antaa. Hänen mukaansa ennaltaehkäisevää työtä tarvittaisiin, ja hän kaipaa myös luotonantajien vastuuta.

Jos tulee ongelmia pikavippien tai muiden velkojen maksun kanssa, kannattaa ensin ottaa yhteyttä velkojiin ja neuvotella maksuohjelmasta. Jos siitä ei ole apua, kannattaa kysyä apua velkaneuvonnasta. Velkavaikeuksia ei kannata jäädä miettimään yksin, ja apua on syytä hakea, ennen kuin tilanne on edennyt maksuhäiriömerkintään asti.


Tuoreimpia uutisia sivustoltamme:

Cashbuddy

CashBuddy tarjoaa rahoituspalveluja ja pikaluottoa. Luottoa voi hakea jopa 3000€. Myös pitkä takaisinmaksuaika on mahdollista saada eli luottoa voi maksaa takaisin viiden vuoden ajan tarvittaessa.

Credigo

Credigo tarjoaa selkeitä lainaratkaisuja ja rahoituspalveluja luottokelpoisille 20-vuotiaille, jotka asuvat Suomessa. Credigon myöntämän lainan maksimimäärä on 2500€ ja laina-aika pisimmillään voi olla viisi vuotta. Mitään muita kuluja korkoja lukuun ottamatta asiakas ei tule maksamaan lainasta.

Pienituloisilla nuorilla ongelmia pikavippivelkojen kanssa

Alle 25-vuotialla velkasummat ovat yleensä pieniä, ja ne ovat tulleet pikavippien ottamisen tai postimyyntitilausten myötä. Nuorilla on kuitenkin vaikeuksia saada pienehkötkin velat maksettua, sillä tulot ovat usein pieniä.

Pikavippien suosio kasvaa brittiopettajien parissa

Britanniassa opettajat ja monet muut julkisen sektorin työntekijät turvautuvat nyt pikavippeihin huomattavasti useammin kuin ennen.

Ajoneuvovero yleisin syy maksuhäiriömerkintään

Toisin kuin usein luullaan, maksuhäiriömerkinnän yleisin selitys ei ole luotto tai pikavippi. Tavallisimmin maksuhäiriömerkintä tulee siksi, että ajoneuvovero on jäänyt maksamatta.

Bigbank

Jos tarvitset suurta kulutusluottoa, tee tuttavuutta Bigbank-lainapalvelun kanssa. Bigbank tarjoaa luottoja 2000 eurosta jopa 20 000 euroon asti. Täytä hakemus vaikka samantien!

Zmarta

Zmartan lainapalvelussa kilpailutat kaikki lainat. Palvelun avulla hankit parhaan ja halvimman mahdollisen lainatarjouksen. Zmartan kautta löytyy todella paljon täysin vakuudettomia luottoja. Näihin lainoihin ei tarvitse siis hankkia lainkaan vakuuksia tai takaajia!

Lendo

Lendo lainaa rahaa asiakkailleen jopa 20 000 euron verran ja laina-aikaa on saatavana oman tarpeen mukaan aina 15 vuoteen saakka. Luotettava Lendo etsii lainaa tarvitseville asiakkailleen parhaan lainavaihtoehdon yhteistyökumppanien joukosta.

Rahoituslaitos

Rahoituslaitos

Risicum

Risicum tarjoaa asiakkailleen lainaa. Tarjolla on 50 – 2050 euron arvoinen joustolaina tai 500 – 1000 euron arvoinen kertalaina. Luoton hakeminen on äärimmäisen helppoa ja joustavaa. Lainatun rahasumman saa käytännössä heti tilille. Olipa lainatyypin valinta kumpi tahansa, on maksuaikaa luvassa varmasti riittävästi jotta kuukausierät pysyvät maltillisina. Lainaa on mahdollista hakea kun ikähaitari osuu 20 – 75 ...