Testasimme Luottoheti.fi-lainapalvelua: millainen kuva jäi?

Lainan hakeminen netissä on ollut suosittu tapa saada varsinkin pienempiä lainoja nopeasti. Netistä voi saada pieniä kulutusluottoja vaikka saman illan rientoihin, ja pikavipit ja kulutusluotot ovat olleet monen ihmisen pelastus silloin, kun rahaa on tarvittu nopeasti.

Luottoheti.fi-sivusto kilpailuttaa lainat asiakkaiden puolesta, joten asiakkaat voivat saada nopeasti eteensä sillä hetkellä edullisimmat lainatarjoukset. Testasimme, miten sivusto toimii ja millaisiin hyviin puoliin tai ongelmiin palvelussa voi törmätä.

Yllättävän pitkällä maksuajalla

Ensimmäinen asia, johon kiinnitimme huomiota, oli yllättävän pitkät maksuajat. Asiakkaat voivat nimittäin valita maksuajaksi 1 vuodesta aina 15 vuoteen saakka. Takavuosina pikavippejä harvemmin sai näin pitkillä maksuajoilla, mutta nyt pienempiin kulutusluottoihin voi saada usean vuoden maksuajan.

Haitaria on olemassa myös lainasumman suhteen. Pienin mahdollinen lainasumma on 500 euroa, mutta suurin mahdollinen haettava summa on peräti 70.000 euroa. Palvelun kautta luottoa voikin hakea myös suuriin kulueriin, kuten esimerkiksi keittiö- tai kattoremonttiin.

Kiinnitä huomiota korkoon ja muihin kuluihin

Kun lainapäätös on positiivinen ja asiakas hyväksyy lainasopimuksen, niin luotto maksetaan asiakkaalle kertasuorituksena. Asiakkaan tehtävä on sitten luonnollisesti lyhentää lainaa kuukausierissä, kuten luottosopimuksessa on maksuaikatauluksi määritetty.

Pitkät, jopa 15 vuoden, maksuajat tarkoittavat asiakkaan kannalta sitä, että kuukausierä on mahdollista polkea hyvinkin pieneksi. Aina kun kuitenkin lainoista kyse, niin ennen lainan hyväksymistä on hyvä käydä läpi kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Koron lisäksi kannattaa siis kiinnittää huomiota myös tilinhoitomaksuihin, avausmaksuihin ja muihin mahdollisiin kuluihin. Ottamalla huomioon eri kulut, saa eri lainatarjoukset asetettua paremmin paremmuusjärjestykseen.

Mitä hyötyä Luottoheti.fi-palvelusta on?

Miksi sitten ei hae luottoa suoraan pankista, eli miksi käyttää Luottoheti.fi-palvelua? Palvelun tuoma etu asiakkaalle perustuu ennen kaikkea ajan käyttöön. Eri lainapalveluiden vertailu kun on melko työlästä, jos sen tekee itse laskimen kanssa. Luottoheti säästää siis ennen kaikkea asiakkaan aikaa ja hikeä.

  Ferratum

Kun testasimme palvelua, niin käytännössä siirryimme heti hakemaan lainaa, eli täyttämään lomaketta. Palvelun käyttäminen onkin hyvin suoraviivaista ja konstailematonta. Täyttämällä lomakkeen, asiakas saa usean eri pankin lainatarjouksia, joten hänen ei tarvitse käydä eri pankkien ja luotonantajien sivustoilla täyttämässä lomakkeita.

Lainapalveluiden vertailu on siis hyvin helppoa sivuston kautta ja lainatarjoukset, jotka asiakas saa, ovat henkilökohtaisia. Toisin sanoen, mikäli jokin niistä lainatarjouksista miellyttää, voi asiakas hyväksyä ja allekirjoittaa sen välittömästi omilla pankkitunnuksillaan. Käsittääksemme lainatarjouksen hyväksyminen onnistuukin vain omilla verkkopankkitunnuksilla.

Lainahakemus ei sido

Lainahakemuksen voi jättää Luottoheti-sivustolla melko huolettomin mielin, sillä ei sido ottamaan lainaa. Kaikkien lainatarjousten hylkäämistä ei myöskään tarvitse edes selitellä mitenkään, joten lainan hakeminen on tehty käytännössä hyvin reiluksi asiakkaalle. Netissä on muitakin lainoja kilpailuttavia sivustoja, mutta Luottoheti.fi on mielestämme erinomainen vaihtoehto varsinkin helppokäyttöisyytensä, turvallisuutensa ja nopeutensa vuoksi.