Ajoneuvovero yleisin syy maksuhäiriömerkintään

Toisin kuin usein luullaan, maksuhäiriömerkinnän yleisin selitys ei ole luotto tai pikavippi. Tavallisimmin maksuhäiriömerkintä tulee siksi, että ajoneuvovero on jäänyt maksamatta. Tieto selviää luottotietoyhtiö Bisnoden tilastoista.

Hurja määrä maksuhäiriömerkintöjä

Maksuhäiriömerkintä on jo miltei 370 000 suomalaisella. Vuoden 2012 alkuun verrattuna rekisterissä on nyt yli 30 000 henkilöä enemmän. Ajoneuvoveron ohella usein jäävät maksamatta sakot tai laskut. Bisnoden mukaan laskut tai verot jäävät joskus maksamatta huolimattomuuden vuoksi, mutta toisaalta heikko taloustilanne näkyy maksuhäiriöiden määrässä.

Monilla reksiterissä useampi maksuhäiriömerkintä

Useimmilla maksuhäiriörekisteriin päätyvillä on enemmän kuin yksi merkintä. Enimmillään merkintöjä on yhdellä henkilöllä satoja, jopa yli tuhat. Lähes 30 henkilöllä on perinnässä velkaa yli 10 miljoonaa euroa. Maksuhäiriömerkintä estää useimpien pikalainojen ja pikavippien ottamisen ja sitä kautta uusien velkojen keräämisen. Lisäksi maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa luottokortin, pankki- ja opintolainan ja vakuutusten hankintaa sekä estää osamaksukauppojen tekemisen. Jopa asunnon vuokraaminen tai matkapuhelinliittymän avaaminen voi vaikeutua. Maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä tavallisesti muutaman vuoden.

  Pikavippien suosio kasvaa brittiopettajien parissa